DUPLEX AUSIAS MARCH,
Barcelona


Aquest dúplex d'uns 150m2 + 40m2 de terrassa, ubicat en un antic edifici de l'any 1912.
Es va decidir destinar gran part del pressupost a millorar l'estructura del dúplex, es van reforçar els dos forjats, es van aïllar parets i sostres, es van eliminar tancaments d'alumini per millorar l'estètica antiga de la façana, s'hi va instal·lar aerotèrmia.
Pel que fa a la distribució es va fer totalment nova. A la planta baixa, a peu de terrassa, es va ubicar el saló i cuina oberta, es va millorar l'accés per l'escala malgrat les limitacions estructurals, sota l'escala es va ubicar un bany de cortesia amb dutxa, el bany negre. A la planta superior, i gràcies a l'eliminació d'un dels tancaments d'alumini que tancava dues balconeres de façana, es van ubicar les dues habitacions principals amb sortida al pati d'illa, just a sobre de la terrassa. A més, en aquesta planta es va fer una tercera habitació de convidats, vestidor i bany.
Els materials i la decoració, com és habitual a l'estudi, tendeixen a ser nobles, duradors, atemporals i contemporanis. Escollint el blanc en general ja que es tractava d'una planta baixa i volíem aportar lluminositat al pis, i colors amb més caràcter com el groc i el verd per aplicar-los puntualment a cuina, armaris, panells.
El client, un reconegut dissenyador i artista digital, va confiar a l'Estudi al màxim i va afegir aportacions decisives. Creiem haver aconseguit l'objectiu amb aquest tranquil, càlid i acollidor dúplex.
Català